Laboratorul Savantilor

Participantii sunt impartiti in echipe de cercetare care primesc o misiune deosebit de incitanta: crearea unui dispozitiv cu aplicatii extrem de importante in domeniul spatial.

Organizatorii misiunii vor sa se asigure ca grupul de lucru cel mai bine pregatit va avea cele mai mari sanse de succes si de aceea alocarea bugetelor pentru procurarea materialelor necesare (obtinute in cadrul unei licitatii deschise) se va face in urma parcurgerii anumitor ateliere (experimente) care pun la incercare abilitatile de lucru in echipa, rezolvare de probleme, creativitate si organizare.

Experimentele sunt:

  • Traversare dificila - un exercitiu de strategie si rezolvare de probleme dar si de comunicare, consolidare a increderii si asumare a responsabilitatii.
  • Papucii Hi-tech – grupurile de lucru trebuie sa coopereze pentru a parcurge o zona cu ajutorul unor papuci care au incorporata o „tehnologie inalta” si sa gaseasca solutia tinand seama de un set de restrictii.
  • Sokoban – echipa trebuie sa rezolve o problema de logica constand in deplasarea persoanelor si a unor obiecte conform anumitor reguli pe o uriasa tabla de joc.
  • Tangram – echipa va rezolva un puzzle numit si sah chinezesc.
  • Cursa de yachturi – cu ajutorul materialelor neconventionale puse la dispozitie participantii construiesc barci cu panze cu care vor concura la piscina. Exercitiul are si un element de cooperare: toate barcile trebuie sa ajunga la mal, in caz contrar nici o grupa nu primeste buget in urma acestui exercitiu.

In final echipele obtin diferite bugete in functie de performante si participa la o licitatie pentru procurarea materialelor necesare construirii unui dispozitiv numit Oul zburator. Vor fi premiate cele mai fiabile, creative sau cele mai amuzante dispozitive.

GEMBA CONSULT SRL
Aleea Ion Agarbiceanu
nr. 3-11, Bl. B, Ap. 12
Sector 3, Bucuresti
0722 260 158